Ismét volt flash crash

Villanásszerű összeomlást, úgynevezett flash crasht élt át 2022.május 02-án az európai részvénypiac egy ponton egészen 300 milliárd eurónyi értéket elérő mozgással. A Citigroup egyik kereskedőjének hibás tranzakciója állhat a jelenség mögött – írja a Bloomberg.

A Citigroup londoni kereskedője állhat az európai „flash crash” mögött, amely a svéd részvénypiacon hirtelen 8%-os esést okozott, és Európa-szerte egy rövid idejű, 300 milliárd eurós esést idézett elő a tőzsdéken.

A fő európai indexek egyikében-másikában néhány percre 3%-os esés is látható volt, a Citigroup megkérdezett képviselője nem kívánt nyilatkozni a jelenség mögött álló hibáról. A svéd tőzsdén történt a legnagyobb esés, Stockholm végül 1,9%-os csökkenéssel zárta a napot, összhangban más európai indexekkel.

David Augustsson, a Nasdaq Stockholm szóvivője elmondta, hogy nem történt ” külső beavatkozás”, a tőzsde technikai háttere megfelelően működött.

A hiba jelentős károkat okozhat a Citigroup számára, mivel a Nasdaq közölte, hogy nem törli a skandináv piacokon kötött kereskedéseket.

További részletek a flash crash jelenségről itt olvashatóak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük