Warren Buffett a bitcoinról

Warren Buffett eddig sem volt nagy pártolója a kriptopénzeknek, azonban most egészen egyértelmű és szemléletes véleményt mondott.

Szerinte a legnagyobb baj az a bitcoinal, hogy nem termelőeszköz, nem lehet vele semmi kézzelfoghatót előállítani. „Van benne valami mágia, és az emberek sok mindenben keresik a mágiát. Hogy a következő években emelkedik-e vagy csökken a bitcoin árfolyama, azt nem tudhatom, de az egyetlen dolog, amiben biztosak lehetünk az az, hogy nem termel semmit – mondta Buffett.

Buffett szemléletes példákon keresztül részletezte, hogy miért nem lát értéket a bitcoinban: „Ha azt mondanád, hogy az Egyesült Államok összes termőföldjének 1 százalékos részesedéséért fizessek 25 milliárd dollárt, ma délután megírnék neked egy csekket” – mondta Buffett. ” Így már a mezőgazdasági területek 1 százaléka az enyém lenne. Ha felajánlják nekem az ország teljes lakóházállományának 1 százalékát, és ezért további 25 milliárd dollárt akarnak, írok egy csekket. De ha azt mondanád, hogy a világ összes bitcoinja a tiéd, és 25 dollárért felajánlanád nekem, akkor nem fogadnám el, mert mit kezdenék vele? Így vagy úgy, de a végén vissza kellene adnom neked. Nem csinál majd semmit. Ellenben a lakások lakbért, a farmok pedig élelmiszert fognak termelni.”

„Az eszközöknek, hogy értékük legyen, kell valamit nyújtaniuk valakinek. És csak egy fizetőeszköz van, amit elfogadnak. Mindenféle dolgot ki lehet találni – berkshire-i érméket is kibocsáthatunk… de végül is ez a pénz” – mondta, miközben egy 20 dolláros bankjegyet tartott a magasba. „És az Egyesült Államok kormányának a világon semmi oka, hogy hagyja, hogy a Berkshire-pénz felváltsa az övét.”

Forrás: portfolio.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük