Ne legyen „befektetési turista”!

Egy cikkben olvastam ezt a kifejezést és nagyon megtetszett. Remekül leírja azt a most oly jellemző helyzetet, amikor is sok új befektető jelenik meg a pénzpiacokon úgy, hogy se tudása, se tapasztalata nincs.

Kik is a „befektetési turisták”?

Az egyik markáns csoportot azok alkotják, akik korábban sportfogadással foglalkoztak, de a karantén idején nem voltak sportesemények, így gondoltak egy merészet és kipróbálták a tőzsdéket. Azért turisták, mert szerintem ez a csoport nem fog tartósan a tőzsdéken befektetni, hiszen beindulnak a sportesemények és ők inkább ahhoz értenek. A tőzsdéken egyszeri lehetőséget jelentett számukra a bekövetkezett komoly áresés, de napi szinten nem lesznek képesek nyereséget elérni, csak ha tanulnak, képzik magukat.

Tőzsde tanfolyam - részvény vásárlás és day trade kereskedés!
Ne maradjon ki a tőzsde száguldásából. A tőzsdei befektetés megtanulható, és most egy helyen akár két tanfolyamot is elvégezhet:

Mindkettő gyakorlat orientált a képzés, rengeteg ábra, adat és folyamatos kapcsolattartás segíti a tanulási folyamat során.
További információk a részvény befektetési tanfolyamról: Tőzsde tanfolyamok – akció>>>

dr.Tatár Attila
info@bankweb.hu
0620/462-8850

A másik csoport azok a fiatalok, akik némi pénzzel rendelkezve rávetették magukat a zuhanó utazással, turizmussal, olajjal kapcsolatos részvényekre. Ők már látták 2008-ban, hogy milyen hozamok voltak a „bátor” tőzsdei befektetéseken és most nem szeretnének ebből a mostani „buliból” kimaradni.

Talán elkülöníthető még egy csoport, akik a karantén alatt rendelkezésükre álló sokkal több szabadidőt fordították tőzsdei és devizapiaci információk beszerzésére, konkrét kereskedési ügyletek elindítására. Természetesen ez a kör sem maradt távol a zuhanó részvények biztosította „lehetőségektől”.

Közös ismertetője a befektetési turistáknak, hogy kevés tudással, korábbi tapasztalatok nélkül jelennek meg a pénzpiacokon olyan kockázatot vállalva, amelynek sem a működéséről, sem a mértékéről nincs sok fogalmuk. (Ettől még persze lehet sok közülük nyereséges – egy ideig.)

Miért most jönnek a tőzsdére a turisták?

A jelenség persze nem új, mindig jellemző volt, csak most a méretei kissé nagyobbak. Azért azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a nulla közeli kamatszintek időszakában már jó pár éve keresik a befektetők az új lehetőségeket és a tőzsde mellett már csak az ingatlan volt közkedvelt befektetés. A másik ok, hogy az elmúlt években kialakult egy réteg, akiknek a jövedelme emelkedett, képesek voltak megtakarítani és ennek a többlet pénznek most keresik a helyét.

Tőzsdei befektetés másképpen. Tőzsde tanfolyam a sikerért, részvény vásárlási ismeretek.

Őszintén szólva nincs is nagy gond a turistákkal, ha nem hoznak a pénzpiacokra meggondolatlanul sok pénzt, vállalnak extra kockázatot. Azt, hogy valakik kisebb összegekkel megtapasztalják ezeknek a pénzpiacoknak a működését inkább pozitív dolognak tartom.

A gond az, hogy a legtöbben végül veszteséggel, kiábrándulva távoznak és nekik elég nehéz elmagyarázni, hogy lehetett volna ezt máshogy is csinálni.

Jöjjön el egy tőzsde tanfolyamra

Lehet tanulni a saját kárunkon is, de az okos ember a más kárán tanul vagy egyáltalán tanul, mielőtt belefog a tőzsdei kereskedésbe. Tőzsde tanfolyamot már 2014-től tartok, egy befektetői tanfolyam pedig most indult. Ha érdeklik a pénzpiacok, a tőzsde világa, akkor jöjjön el és tanuljon, kereskedjen velünk.

dr.Tatár Attila
info@bankweb.hu
0620/263-6886.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük