Hogyan kereskedjünk a tőzsdén pandémia idején?

Erre a legtöbb ember kapásból rávágja, hogy sehogy. Aztán vannak a tapasztalatlan kezdők, akik megrészegülve a hatalmas áresés nyújtotta lehetőségtől beszállnak egy olyan „játékba”, amelynek a szabályait nem ismerik.

És hát reméljük, hogy vannak olyanok is, akik már némi kereskedési tapasztalattal rendelkeznek. Ez a cikk most elsősorban nekik szól.

Hogyan kereskedjünk extrém ármozgások idején?

A tőzsde tanfolyamon azt tanítom, hogy fel kell ismernünk a különböző helyzeteket és az adott termékben éppen rejlő lehetőséget használjuk ki: olyan stratégiát válasszunk és úgy építsük fel az ügyletet, ahogy a helyzet megkívánja.

A tőzsdék, olaj és sok más termék árának hihetetlen bezuhanásán már éppen túl is vagyunk, ez most már egy egészen más időszak. Jelenleg olyan extrém hullámzás tapasztalható a legtöbb pénzpiaci terméknél, hogy fokozott óvatossággal szabad csak pozíciót nyitni. A lehető legrövidebb időre, nagy lot mérettel, kis nyereségekre „vadászva”. Ezt hívják skalpolásnak. Talán ez a leginkább elterjedt kereskedési stratégia.

Tőzsdei kereskedés Covid alatt. Nyerő forex stratégia, tőzsde tanfolyam.

Több olyan eseményt is megemlíthetnék, ahol nagyon megégethette magát az a kereskedő, aki nyitott pozícióval, váratlanul került extrém ármozgás közepébe. Például az április 2-án délután bekövetkezett olaj áremelkedés, április 1-i tréfának is betudható arany áresés, S&P500-nál március 27 éjjele, április 2 délután, stb.

Természetesen a skalpolás sem egy egyszerű stratégia, sok ismeret és tapasztalat kell hozzá, hogy a naponta megkötött sok ügylet eredője egy stabil nyereség legyen.

Vagy nem is kell hozzá olyan sokat a gép előtt ülni?

Ezt tudja megtanulni a kényszerből otthon töltött időben most online tanfolyamunkon.

Jelentkezés online tőzsde tanfolyamra >>>

Kockázati figyelmeztetés >>>

dr.Tatár Attila
info@bankweb.hu
0620/462-8850

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük