Apple Pay Later és a részvény árfolyama

Az Apple elindítja a Buy Now Pay Later (BNPL), azaz Vásárolj most, fizess később! szolgáltatását Apple Pay Later néven. Ezt az Apple Pay részeként lehet felhasználni, így várhatóan elég gyors lesz a bevezetése és komoly versenytársa lesz a hitelkártya és a már meglévő BNPL szolgáltatásoknak.

Az Apple Pay Later felhasználói a vásárlásokat hat hétre – négy részletre oszthatják fel, külön kamat és díj fizetése nélkül. Lényegében így kisebb kölcsönöket igényelhetnek, amelyet az Apple Payt elfogadó kereskedőknél iPhone és iPad online és alkalmazáson belüli vásárlásokra lehet felhasználni.

Ezzel komoly verseny indul a BNPL szolgáltatások piacán, de ami nekünk Apple részvény tulajdonosoknak még jobb hír az az, hogy tovább nő a cég bevétele és így várhatóan a papír árfolyama is.

Az Apple Payt az amerikai kiskereskedők több mint 85 százaléka elfogadja, vagyis nagyon gyorsan elterjedhet a piacon. Az Apple Pay Later a Mastercard Installments programon keresztül válik elérhetővé.

A BNPL azért vált népszerűvé, mert sok esetben nem számítanak fel díjat, sőt, még kamatot sem a felhasználók felé, de késedelmes fizetés esetén a késedelmi díjak összeadódhatnak, halmozódhatnak. A BNPL máris egy 125 milliárd dolláros iparág, és gyorsan növekszik.

Az Apple azonnal megvetheti a lábát egy olyan iparágban, amely az elemzők szerint a következő néhány évben legalább a duplájára nőhet. Ez egy akkora mamut esetében, mint az Apple remek lehetőség, hogy érezhetően tovább növelje az amúgy sem kicsi bevételeit. (És akkor még egyszer csak jönni fog az Apple Car.)

A Mastercard fizetési hitelkártyát a Goldman Sachs bocsátotta ki, amely szintén érdekes részvény. Tanuld meg, hogy hogyan kell részvényt vásárolni, gyere el a tőzsde tanfolyamra..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük