Jó dolog a munkavállalói részvényprogram

Közel 120 millió forint extra juttatásban részesültek idén az Erste magyarországi munkavállalói, miután az osztrák pénzintézet részvényenként 1,90 eurós osztalék kifizetéséről döntött a közgyűlésén. A bank tavaly hirdette meg munkavállalói részvényjuttatási programját: a magyar Erste dolgozóinak közel 80 százaléka kapott 350 euró értékben Erste-részvényeket, és további kedvezményes részvényvásárlási lehetőséggel is élhetett.

A programban résztvevők befektetésének az értéke – a bank részvényárfolyamának emelkedése miatt – már most 40 százalékkal nagyobb, ám a program értelmében ehhez a többlethez még nem juthatnak hozzá. Ugyanis vállalniuk kellett, hogy a szavazati jogokat öt évre átadják az Erste Mitarbeiter Stiftungnak (az Erste Munkavállalói Alapítványnak), és a részvényeket öt évig nem adják el. Ugyanakkor az éves osztalékot mindenki megkapja.

A bank a programmal köszöni meg kollégáinak, hogy hozzájárultak a közös sikerhez. A részvényjuttatás ugyanakkor nem egy egyszerű honorárium, hiszen hozzájárul a vállalati kultúra és a tulajdonosi szemlélet erősítéséhez – hangsúlyozta Mihók Krisztina, a pénzintézet HR vezetője. Kiemelte: az Erste vállalati kultúrája a munkatársak, az ügyfelek és a tulajdonosok elégedettségére épül, amit ez a program különösen kiemel.

Erste munkáltatói részvény vásárlási program. Tőzsdei ismeretek bővítése, részvények vásárlása.

A részvényprogram a bank széleskörű juttatási programját egészíti ki, amelynek része a 2019-ben elindított lojalitás program. A rugalmas, több elemében is szabadon variálható programban két év munkaviszonyt követően négy lépcsőben nő a választható juttatások köre. Az Erste extra szabadsággal, saját fejlődésre fordítható tanulmányi kerettel, nyugdíjpénztári hozzájárulással, valamint az akár a családra is kiterjeszthető egészségbiztosítással támogatja a munkavállalókat a teljes körű élet megteremtésében.

A bank döntése értelmében a program idén is folytatódik, a munkatársak ismét 350 euró értékű részvényjuttatást kaptak, és újra lehetőségük volt további kedvezményes részvényvásárlásra is a tavalyihoz hasonló feltételek mellett. A program mindemellett egy edukációs eszköz is, hiszen segítségével az Erste minden kollégája szinte kockázat nélkül belekóstolhat a befektetések világába. A program szoros kiegészítője egy tőzsdei edukációs webinárium sorozat is, ami támogatja a munkatársakat ismereteik bővítésében és befektetési döntéseik megalapozásában, ezzel segítve a pénzügyi egészségük kialakítását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük