Tőzsde: kereskedés hírek idején

Két időszakban nehéz a tőzsdei és devizapiaci kereskedés: amikor nincs érdemi árfolyam mozgás és amikor túl nagy van.

De tegyük félre a tréfát és csak komolyan….

Rövid távú day-trade kereskedés előnyei

Az internetet elárasztja az a sok szemét, amelyből alig lehet kimászni és érdemi információkat találni a rövid távú, tőkeáttétes kereskedés lényegéről.

Aki már próbálta, az tanúsíthatja, hogy ez nem a tömegek „sportja”. A kezdők 70 százaléka gyorsan elbukik, a többiek is a saját kárukon tanulnak – jócskán megfizetik a tanulópénzt.

Nem készítek videókat, nem osztom az észt a Facebookon és más közösségi felületen, mert azt gondolom, hogy mindenki a maga döntéseiért felel és mindenki tanulja meg, hogy hogyan kell kereskedni, ne hallgasson másokra.

Pedig szeretjük a rövidebb, kényelmes utat választani, valaki másra rárakni a terhet és elhinni, hogy így könnyű.

A day-trade kereskedés megtanulható – na nem ebből a könyvből, ez csak az alapokat, a fogalmakat tisztázza, de egy tanfolyamon mindenképpen elsajátítható a lényeg.

De miért a day-trade kereskedés:

  • gyors, rövid idejű ügyletek
  • tőkeáttét miatt jól tervezhető nyereség
  • alacsonyabb tőkével is elkezdhető
  • olcsóbb, mint a tőzsdei kereskedés hagyományos brókereknél
  • csak rajtad múlik a siker
  • fegyelem, kitartás és ismét fegyelem kell hozzá, nem extra szaktudás

Egy fontos dologra hamar rájön az ember: a kereskedés nagyon kockázatos, mivel az árfolyam gyorsan és hatalmas méretekben képes rövid idő alatt is elmozdulni. Így aztán hamar veszteség alakulhat ki, amit megfelelően kezelni kell.

Az egyik mód a veszteség elkerülésére, ha rövid, gyors ügyleteket hajtasz végre. Ilyen stratégia a skalpolás és a hírkereskedés.

Day-trade kereskedés, tőzsde tanfolyam kezdőknek. Tőzsde helyett devizapiaci hírkereskedés. Hírek idején magas nyereség.

Miért jó a hírkereskedés?

Röviden azért, mert nagy ármozgások történnek, ami lehetővé teszi a nagyobb nyereséget. (Persze, ha rosszul csinálod, akkor veszteséged is lesz rendesen….)

Sokan azt a módszert javasolják, hogy egyszerre nyiss mind a két irányba pozíciót, mert a föl-le ugráláson így tudsz keresni. Aztán jön egy alkalom, amikor csak egy irányba megy az árfolyam és akkor előbb-utóbb az egyik ügyletet zárnod kell és onnantól komolyabb veszteség is jöhet.

A másik megoldás, hogy csak olyan hírekre, bejelentésekre kötsz ügyletet, ahol előre valószínűsíthető a mozgás iránya. Itt az a gond, hogy a tömegek is így gondolják, akkor már a bejelentés előtt is komolyabb mozgások történhetnek és a bejelentésnél alig van ármozgás vagy éppen már a korrekció zajlik.

Aztán beszélnem kellene a megfelelő termék és ügyletméret (lot, CFD) választás fontosságáról is. A veszteség kezelésére előre meghatározott módszer és szintek megállapítása szükséges, továbbá az automatizált (robot) kereskedés lehetőségeiről is érdemes lenne szólni.

Ha azt hiszed, hogy egy féloldalas cikkből megtanulhatod a hírkereskedést, akkor rosszul gondolod. Ehhez tőzsde tanfolyam, sok gyakorlás és tudatos, fegyelmezett alkalmazás szükséges. Ez nem jön csak úgy magától, ezért tenned kell. Sokat.

Jelentkezés day-trade tanfolyamra.

Tatár Attila
info@bankweb.hu
0620/462-8850.

Kockázati figyelmeztetés!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük