Tőzsde tanfolyam Hölgyeknek

Szerintem butaság azt gondolni, hogy a férfi és a nő között nincs különbség. Látnunk kell, hogy máshogy vagyunk összerakva, másban vagyunk jók. Ez nem baj, nem következik belőle, hogy az egyik nem jobb vagy hogy le kellene győznünk (meggyőznünk) egymást.

A nőknek ugyan olyan jogok, lehetőségek járnak ma már, mint a férfiaknak és ez a múltat ismerve nem kis dolog, lassan haladtunk az egyenjogúság felé. De az egyenjogúság nem jelent egyformaságot: van, amiben a lányok és van amiben a fiúk ÁLTALÁBAN jobbak. Lehettek csodálatos sztahanovista bányász nők az 50′-es években, azért nem biztos, hogy a megterhelő fizikai munka a női testre van méretezve. Viszont ők képesek új életet adni, szülni! Stb..stb… Szóval vannak különbségek, de ez nem baj, csak adottság, amit el kell fogadnunk.

Számomra csodálatos dolog látni és megélni azt, ahogyan egy nő és egy férfi kiegészíti egymást és együttműködik. Az együttműködésre és nem a különbségekre, szembenállásra kellene helyezni a hangsúlyt!

Nők és a tőzsdei kereskedés

Ez korábban szigorúan a férfiak világa volt, azonban ma már egyértelműen meg van itt is a nők helye. Tehát nem az a kérdés, hogy meg lehet-e, meg tudja-e ismerni a tőzsde és a pénzpiacok világát bármelyik hölgy, sokkal inkább úgy fogalmaznék, hogy meg kell ismernie!

A nők önállóságra törekednek. Van jövedelmük, az élet számtalan területén hoznak döntéseket, vállalnak felelősséget. A tőzsde világa nyitott előttük, csak a döntésükön múlik, hogy belépnek-e ezen az ajtón.

Tőzsde tanfolyam hölgyeknek, lányok a tőzsdei kereskedésben. Részvény vásárlási tudnivalók.

Eddig még csak lányoknak nem tartottam tőzsde tanfolyamot, nem is éreztem szükségét, hogy külön csoportot kellene indítani. Egyszerűen azért nem, mert teljesen azonos módon és tananyagból tanulnak a hölgyek is, semmi ok az elkülönítésre, egyedi bánásmódra!

Egyre több hölgy jön tanfolyamra és azért valljuk be, hogy van némi különbség itt is nő és férfi között. Az élet számtalan területén vagyunk mások, akkor a tőzsde miért lenne más?

Nehéz megmondani, hogy mennyire jelentős és fontos ez a különbség, de tény, hogy a lányok érzelmi oldala erősebb. Ez lehet előny és hátrány is a tőzsde világában – attól függ, hogy megtanulják-e az érzelmeiket megfelelően kezelni. Másrészt a lányok talán fegyelmezettebbek, kitartóbbak, ami itt nagy előny. (De veszélyes lenne bármilyen általánosítás, szóval nem is megyek bele ebbe a témába, mert alapvetően mind a két nem képes elsajátítani a tőzsdei kereskedés módszertanát, megérteni a pénzvilág működését.)

Tehát az, hogy valaki sikeres kereskedő lesz-e nem azon múlik, hogy férfiról vagy hölgyről van szó. Olyan tényezők vezetnek a sikerhez, amelyek függetlenek a nemi jellegzetességektől és bárki képes a szükséges ismeretek megszerzésére – hogy aztán mit kezd vele, az már valóban egyéni jellemzőkön múlik leginkább!

Szóval hajrá lányok! Vár rátok a pénz világa, vár a tőzsde, ha több információra volna szükségetek, akkor pár cikket ide rakok:

További kérdés esetén keressetek meg:

dr.Tatár Attila
0620/462-8850
info@bankweb.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük