Korrekció az EUR/USD devizapárnál

EUR/USD devizapár forgalma, kereskedési stratégia. Tőzsde tanfolyam, magas nyereség.

Március 27-én érte el csúcspontját a devizapár, innen egy elég jelentős visszapattanás, dollár erősödés következett. Vajon merre tovább? Kereskedés előtt kezdje egy tőzsde tanfolyammal.

Márciusban az elemzői várakozásokat jócskán felülmúló mértékben, 263 ezerrel nőtt az Egyesült Államok versenyszféráján belül a nem mezőgazdasági szektorban foglalkoztatottak száma – derült ki az ADP intézet ma közzétett jelentéséből. Bár a februári kiemelkedően jó adatot lefelé módosították, még így is nagyon tetszetős, amit eddig idén az amerikai munkaerőpiac produkált.

Ágazati szemszögből nézve már második hónapja érdemi növekedés figyelhető meg az építőiparban és a feldolgozóiparban dolgozók létszámában.

Azt bizonyára korai lenne mondani, hogy ez már a Trump-hatás, vagy az azzal kapcsolatos várakozások következménye, de mindenesetre nem elhanyagolható a jelenség.

Az 1,08-as ellenállás áttörése csak rövid időre sikerült az eur/usd árfolyamnak, ezt követően dollár erősödés következett. Jelenleg az 1,066 környékén „toporog” az árfolyam, bizonytalan a további irány. Ha elesne az 1,05-ös támasz, akkor további dollár erősödés is bekövetkezhet.

A héten több EU tagállam ipari PMI index adata sem tudta erősíteni az eurót, a munkanélküliségi adatok sem mutattak változást. Eközben az ISM hasonló PMI  mutatója az USA-ban a várakozást meghaladó kedvező fejleményeket jelzett.

A tegnap megjelent EU kiskereskedelmi forgalom index (1,8%) egy kisebb megtorpanást idézett elő, de nem tudta érdemben megállítani a dollár erősödését.

Szeretne pénzt keresni a tőzsdék és a devizapiacok világában? Jöjjön el a tanfolyamunkra és tanulja meg….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük