20.000 felett a Dow

Történelme során először ment 20 ezer pont fölé szerdán a Dow (Dow Jones Industrial Average/DJIA), miután ismét szárnyalni kezdtek az árfolyamok New Yorkban. Van alapja a tőzsdei optimizmusnak?

A Dow végül 20 067 ponton zárt, ami új történelmi csúcs. A Nasdaq 1%, az S&P 500 pedig 0,8 %-os emelkedéssel fejezte be a kereskedést.

Az index az elnökválasztás óta többször is megostromolta a húszezres küszöböt, de mindannyiszor lefordult róla, pedig január 6-án már csak alig 1 pont hiányzott.

Amerikában a vállalati hírek is kedvezőek voltak, a Boeing és a Caterpillar részvényei nagyban hozzájárultak a Dow mai emelkedéséhez. A Boeing árfolyama közel 5 százalékot emelkedett azt követően, hogy a társaság közzétette negyedik negyedéves eredményeit. .

A londoni FTSE-100 0,17 %, a frankfurti DAX-30 1,83 %, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,90 % pluszban fejezte be a tegnapi napot, tehát mindenhol kitart az optimista hangulat.

A jó hangulat pedig átterjedt az ázsiai tőzsdékre is, a japán Nikkei 225 1,8 %-ot, a hongkongi Hang Seng 1,4 %-ot, a Shanghai Composite pedig 0,3 %-ot emelkedett. Ausztráliában nemzeti ünnep miatt nem volt kereskedés.

A Nikkeinél a pénzintézetek papírjai vezették az emelkedést, a Nomura 5 %-kal, a Daiwa Securities 3,9 %-kal, a HSBC pedig 1,5 %-kal ért többet.

A tőzsdei kereskedés megtanulható, jöjjön el hozzám egy tőzsdetanfolyamra.

Dr.Tatár Attila

Dow index, amerikai vállalatok teljesítménye. Tőzsde tanfolyam, deviza kereskedés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük