Az EUR/USD gyengülésről

A Morgan Stanley elemzése fundamentális érvekre alapozza megújított ajánlását, szerintük az eurót eddig támogató tényezők közül több változóban van.

Tőzsdei kereskedés, day trade tanfolyam. Eur/usd devizapár stratégia. Forex tanfolyam, ingyenes oktatás.A Morgan Stanley elemzőinek frissen publikált ajánlása szerint a fejlett országok devizapiacain a legjövedelmezőbb befektetés lehet az euró gyengülésére játszani. Az amerikai bankház 1,31-es euró/dollár árfolyamot vár az év végére, 2015 közepére pedig 1,24-ig süllyedhet a keresztárfolyam várakozása szerint. Day trade stratégia kell a sikerhez.

A Morgan Stanley május óta javasolja az euró/dollár eladást, ez volt az a hónap, amikor kezdetben 1,40 közelébe emelkedett a jegyzés, sok short pozíciót mosva ki a piacról, majd a hónap végére 1,36-ig süllyedt a keresztárfolyam. Június végén még egy erőtlen emelkedési kísérlet volt, de a mozgás 1,37 magasságában elakadt, és azóta folyamatosan gyengül az euró: tegnap már az 1,34-es szint alá bukott és maga mögött hagyta az erős támasznak tekintett 1,3380-as értéket is.

A Morgan Stanley szerint az eurót eddig támogató tényezők közül több változóban van. Az idei európai kötvény- és részvénypiaci rally kifulladt, a jelenlegi árszinteken az európai eszközök kockázat/hozam aránya már kevésbé vonzó a külföldi befektetők számára. Az európai perifériaországok kötvényhozamait már csak a helyi befektetők vásárlásai nyomják lejjebb, akik kivásárolják a külföldieket. Az eurót eddig erősítő tőkeáramlás több oldalról is lassul, a magánbefektetők európai kötvény- és részvényvásárlásai alábbhagytak − ez utóbbit bizonyítja az európai tőzsdék alulteljesítése. Eddig az eurót támogatta, hogy a központi bankok tartalékaik egy részét euróra cserélték dollár helyett, most ez a folyamat is lelassult.

A külföldi befektetők az idén jelentősen növelték kitettségüket az európai eszközökben, ezekhez pedig deviza hedge pozíciókat építhetnek ki az árfolyamkockázat fedezésére, ami szintén eurógyengítő hatású. Az elemzők megjegyzik, hogy az Európába irányuló tőkebeáramlás lassulása miatt most lehet alkalmas a pillanat az euró gyengülésére játszani a fejlett országok devizáival szemben.
Forrás: napigazdasag.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük