S&P500 – tőzsde új csúcson

Nyugodt nap volt 2021.08.25. a tőzsdéken, a Dow Jones és az S&P 500 index értéke is 0,2 %-kal került feljebb.

A bankszektor és a chipgyártók vitték a prímet. Mindenki a Fed csütörtökön kezdődő háromnapos Jackson Hole-i konferenciájára figyel. Ez a mérsékelt emelkedés is elég volt ahhoz, hogy az S&P500 index új csúcsra kapaszkodjon: története során először ment 4500 pont fölé.

FED kamatdöntés hatása a tőzsdékre. Részvény vásárlás módszertana, tőzsde tanfolyam, fundamentális elemzés.

A bankrészvények feltámadása az amerikai állampapírpiaci hozamok további emelkedésének volt köszönhető, de jól teljesítenek a gazdaság további nyitásából profitáló vállalatok részvényei is (kaszinók, hajótársaságok). Jól teljesítenek a chipgyártók is, miután a Wall Street Journal azt írta, hogy előrehaladott tárgyalások vannak arról, hogy a Western Digital egyesüljön a japán Kioxiával. A Western Digital árfolyama 8 %-ot ralizott, az Nvidia 2, a Micron Technology közel 4 %-ot emelkedett.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,05 %-os csökkenéssel, 51 093,80 ponton zárt.A vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi zárásukhoz képest. Az OTP 2%-ot esett.

Tőzsde tanfolyam kell a kereskedéshez

Nem csak a napi trade, de a hosszú távú részvény befektetés is igényli a tudást, a folyamatos tanulást. Ehhez kell külső segítség, gyere el a tőzsde tanfolyamra.

A döntést egyedi részvények szintjén és a teljes USA gazdaság ismeretében lehet meghozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük