Lesz tőzsdei áresés?

Sokak szerint nem is az a kérdés, hogy lesz-e, hanem az, hogy mekkora?

Ha jobban belegondolok, akkor valóban már el is kezdődött az áresés. Nézzük a számokat:

  • S&P500 áresés október 12-től: -3%
  • Dax: -5%
  • EURUSD 1-2%-os emelkedés (USD gyengülés)
  • arany 1930 – 1890 USD között ingadozik, most éppen esik. (-1-2%)

Ez azonban még nem nevezhető komolyabb esésnek, bőven beleférne a kisebb korrekció kategóriába. Azonban van néhány esemény, amelyek elgondolkoztatnak:

  1. USA elnökválasztás
    Egyáltalán nem lehet semmit sem látni előre, Trump a legutóbbi választáson olyan győzelmet aratott, amit a többség nem várt. Biden sok támadási felületet adott, így bármi megtörténhet, az utolsó pillanatig tart a bizonytalanság. A választók pedig egyre manipulálhatóbbak és manipuláltak, az érzelmek játszanak főszerepet nem a racionalitás. Ezért az eredmény hatását a tőzsdékre szintén nehéz meghatározni. Nagy csapkodás lesz, az biztos…
  2. Járványhelyzet romlása
    Ilyeneket olvasok, hogy Európa elesett. Trump lekicsinylően ír a járványvezetőkről, erősödik a bagatellizáló stílus, miközben az USA sem áll jól. Egy dolog azonban biztos: a járvány tavaszig biztosan velünk marad és komoly gazdasági károkat fog ismét okozni, még ha a mértékét nem is látjuk most előre.
  3. FED nyilatkozatok
    Megjelent a Bézs könyv, a FED szerint folyamatos a gazdaság talpra állása, stb.stb. A gond csak az, hogy a számok a nyári kis javulást mutatják, de a jövőt nem jelezhetik. A FED optimizmusa engem ijeszt, inkább enyhíteni, csökkenteni igyekeznek a pánikot.
  4. Brexit bizonytalanság
    Egyre nagyobb az esélye a megállapodás nélküli kilépésnek. Ez a tragikomédia nem akar véget érni, de a hatása nagyon elkeserítő lesz.

Ezek a tényezők a további esés irányába mutatnak. Aki tud, az shortoljon, ennek és a day-trade ügyleteknek a módszertanát megtanulhatja a tőzsde tanfolyamon.

Tőzsde tanfolyam - részvény vásárlás és day trade kereskedés!
Ne maradjon ki a tőzsde száguldásából. A tőzsdei befektetés megtanulható, és most egy helyen akár két tanfolyamot is elvégezhet:

Mindkettő gyakorlat orientált a képzés, rengeteg ábra, adat és folyamatos kapcsolattartás segíti a tanulási folyamat során.
További információk a részvény befektetési tanfolyamról: Tőzsde tanfolyamok – akció>>>

dr.Tatár Attila
info@bankweb.hu
0620/462-8850

Aki csökkenteni szeretné a kockázatát, az nehéz helyzetben van: az arany mostanában látványosan esik a tőzsdékkel együtt, aztán következik csak valamikor az esést követően az áremelkedés az aranynál…. (Lásd arany kettős természete) Az arany mellett szokásos menedék termékek: USD és CHF.

Vagy készüljünk az áresés végére, mindig jó cash pozícióban lenni nagyobb áresések idején. Így bevásárolhatunk hosszú távra részvényekből. Soha jobb alkalom nem lesz egy osztalék fókuszú, hosszú távú részvény portfólió kialakítására. Ehhez nyújt segítséget a befektetési tanfolyam.

Mi az Ön véleménye? Várom a hozzászólásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük