2018-ban nem teljesítettek jól a tőzsdék

Szinte minden fejlett tőzsde gyengébben zárta az évet, mint ahogy kezdte.  Lehet, hogy az erős média zaj és a többszöri felpattanás hatására ezt nem érzékeltük, de a számok makacs dolgok.
Így 2019.év elején már biztosan kijelenthetjük, hogy rossz évet zártak 2018-ban a világ tőzsdéi. A legnagyobb börzék közül az indiai Nifty 50 és a rubelelszámolású orosz tőzsdeindex kivételével a nagyobb tőkepiacok mind mínuszban zártak.

Az amerikai tech részvények még egész jól tartották magukat, a Nasdaq csak 1 %ot veszített az értékéből. A másik véglet az ázsiai nagy piacok, a sanghaji SSE, amely 25 %ot veszített értékéből, de a koreai KOSPI is 17%, míg a Hongkong-i Hang Seng 14 %ot veszített az év elei értékéhez képest.

Az európai tőzsdék sem dicsekedhetnek, a német DAX 18% ,a spanyol IBEX 15%, a brit UK 100 mutató 13%, végül a francia CAC 40 pedig 11 %kal került lejjebb 2018-ban.

A hazai BUX-index a legjobban teljesítő európai indexek közé tartozott, gyakorlatilag szinten maradt, mindössze 0,6 százalékot esett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük