Nicolas Darvas és a dobozok

Nicolas Darvas,box,  híres táncos és spekuláns, Darvas doboz, technikai kereskedésNicolas Darvas 1920-ban született Magyarországon. Miután elvégezte az egyetemet közgazdász szakon, elhagyta az országot és Törökországba emigrált. 1951-ben az USA-ba utazott, ahol féltestvérével, Júliával párban a legjobban fizetett táncossá váltak.

Annyira sikeresek voltak, hogy végül egy világkörüli turnéra is elindultak. Egy alkalommal nem készpénzben, hanem részvénnyel fizettek neki. Így kezdődött tőzsdei karrierje, ugyanis a részvények ára két hónap alatt megháromszorozódott. Az 1957-58-as bull időszak idején 18 hónap alatt több mint kétmillió dollárt keresett.

Az elsők között volt aki technikailag kereskedett. Stratégiája Darvas boksz néven vált ismertté. A Darvas box lényege egy speciálisan felépített téglalap. Ha a tetején kitör akkor vétel, ha az alján akkor eladás. Darvas nagyrészt emelkedő trendű részvényeket vásárolt.

Nagy sikerű könyve: „How I Made 2,000,000 in the Stock Market”  Később más területeken is kipróbálta magát (pl. divatipar, színház, ingatlanpiac), ezeken is sikeresnek bizonyult. 1977-ben hunyt el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük